Viedtālrunis: Tu To Izmanto Pavisam Nepareizi!

Viedtālruņi. Vai ir vai ir kas tāds ko tie nespēj? Izrādās, tie nevar atturēt tevi no sliktu ieradumu veidošanos vai veselības sagraušanas. Vismaz tas nav prātīgs veids, kā lielākā daļa no mums tos izmanto.

Atkarība no tehnoloģijām ir reālas briesmas. Jo ātrāk mēs saprotam, kā tās ietekmē mūsu fizisko, garīgo un sociālo labklājību, jo ātrāk mēs varam atbrīvoties no to važām un dzīvot prātīgāk.

Mēs nesakam, lai atsakies no sava viedtālruņa, tas nebūtu labi, bet drīzāk to izmanto to atbildīgi un tādā veidā, lai tas nekaitē tavai veselībai. Izklausās labi? Lasi tālāk, lai uzzinātu, kā tu vari pieradināt zvēru un pārvērst tālruni par labsajūtas ieroci.

Ir grūti pretoties vēlmei ieskatīties telefona ekrānā pat pašdisciplinētākajiem mūsu vidū.

Reti mēs domājam par to, kā tas Instagram ieraksts vai Facebook ziņa sagrauj mūsu miegu.

LCD ekrāniem ir kaitīga ietekme, piemēram, melatonīna, miega hormona, ražošanas kavēšana. Šī mākslīgā saules gaismas deva naktī sabojā mūsu diennakts ritmu, tāpēc mūsu smadzenes nezina, kad ieturēt pārtraukumu. Nogurums, kuru jūtat pat pēc cieta nakts miega, iespējams, ir saistīta ar melatonīna trūkumu.

Bet kā ar pārējo ķermeni? Liekšanās pretī tālruņa ekrānam gultā diez vai veicina labu miegu. Mēs iesakām nelietot tālruni pirms gulētiešanas, bet, ja no tā nevar atteikties, tad vismaz jāpievērš uzmanība veselīgai gulēšanas pozai. Tas var palīdzēt tev pamosties bez kakla un muguras stīvuma un sāpīguma.

Hallo, manas acis ir šeit augšā!

Pārmērīga tālruņa lietošana neapdraud tikai tavu fizisko veselību. Pētījumos ir atklāts, ka pastāvīga piekļuve savai ierīcei fiziskas socializēšanās laikā var radīt negatīvu iespaidu par tevi. Dažiem var šķist, ka esi neinteresēts, atturīgs un, atklāti sakot, garlaikots, pamanot, ka pat īsu brīdi uzmet aci savam telefonam.

Mileniāļi un Z paaudze, iespējams, neatceras laiku pirms mobilajiem tālruņiem, taču viņiem noteikti rūp priekšstats, ko viņi projicē pasaulei. Mēs visi zināmā mērā to darām. Ko par tevi saka tava tālruņa etiķete?

Gravitāte velk uz leju?

Gadu gaitā tehnoloģijas ir radījušas dažas dīvainas un brīnišķīgas medicīniskas kaites, no kurām jaunākās ir Īsziņu kakls. Šo saliekto izskatu, kuru tu ieņem, kad pārāk ilgi pavadi, skatoties lejup uz tālruni.

Mūsu galvas ir smagi priekšmeti, kas paredzēti pacelšanai noteiktā leņķī (liels paldies, gravitācija!). Ilgāk noliecot galvu uz leju, mugurkaulam tiek uzlikts pat 30 kiligramu liels spiediens. Tas var izraisīt muguras un kakla sāpes visa mūža garumā - bojājumi var būt pat neatgriezeniski.

Kad tu ieņem pareizu stāju, tu pēc definīcijas turi galvu uz augšu, kas ir perfektā saskaņā ar pārējo ķermeni. Mēģini to ņemt vērā nākamajā reizē, kad pieķer sevi sakumpušu pie telefona vai datora.

Nav droši, lai staigātu

Cik bieži esi nonācis situācijā, kad par mata tiesu izvairies no automašīnas vai velosipēds, jo tu koncentrējies uz savu tālruni, nevis lūkojies, kurp dodaties?Jā. Nemaz necenties to noliegt!

Ja nepievienosi savam telefonam periskopu, ar vien biežāk sāksi lūkoties augšup. Par laimi ir viegli apmācīt sevi, lai labāk apzinātos savu ķermeni un apkārtni. Tas, kā tu noturi ķermeni, nosaka to, kā pārvietojaties, tāpēc ir ļoti svarīgi attīstīt telpisko izpratni ar labu stāju, lai nekļūtu par vēl vienu statistiku.

Jāizbauda katrs brīdis

Upper muguras josta

Ja pēdējos 10 gados esi bijis kādā koncertā, noteikti pamanīji, ka viedtālruņu jūra ir vērsta uz skatuvi. Jo, tu zini - #YOLO. Tagad tu, iespējams, noraidīsi to, jo nepieciešams taču ir “vienmēr būt On”, tomēr tas traucē mums dzīvot šajā brīdī. Tā kā mūsu smadzenes tiek pārveidotas, lai pastāvīgi sagaidītu šos mākslīgos stimulus, mēs piedzīvojam paaugstinātu trauksmes, depresijas un bezmiega līmeni.

Tātad, nākamajā reizē, kad rodas vēlme izvilkt tālruni, lai iemūžinātu mirkli - nedari to. Vienkārši esi momentā un izbaudi visu notiekošo. Drīz tu atklāsi, ka šī nelielā, bet atkārtotā uzvedības maiņa ir viss, kas nepieciešams jaunu un paliekošu ieradumu radīšanai.

Kad izaug pat ragi

Cik nopietna ir sakumpšanas epidēmija, tu jautā?

Nesenais pētījums Austrālijā liecina, ka gandrīz 50% jauniešu ilgstošas un  nepareizas stājas dēļ sāk "augt ragi". Šīs dīvainās mutācijas faktiski ir mazi izvirzījumi uz galvaskausa pamatnes, kuru izmērs svārstās no 10-30 milimetriem. Vainīgais? Tu uzminēji - stundas, kas pavadītas esot sakumpušiem pie telefona un datora

Labā ziņa ir tā, ka šie izciļņi ir nekaitīgi un tos var labot, vienkārši izveidojot veselīgus ekrāna paradumus un uzlabojot stāju.

Esi pārbaudījies pēdējā laikā?

Kā jau minējām iepriekš, mūsdienu pasaulē tehnoloģijas ļoti vienkārši novērš uzmanību. Mēs dažreiz aizmirstam izdzīvot mirkli. Tā rezultātā mēs varam pārtraukt klausīties savu ķermeni un attīstīt neveselīgus ieradumus, kas galu galā mūs sāpina. Ik pa brīdim ir svarīgi atkāpties no visa digitālā trokšņa un novērtēt savu labsajūtu. Vai tu dzer pietiekami daudz ūdens? Vai tu pietiekami daudz guli? Vai tu pietiekami daudz vingro? Vai tu praktizē labu stāju? Ķermeņa izlīdzināšanas uzlabošana, izmantojot atkārtotu darbību, kalpo kā meditācijas veids un ir lielisks veids, kā noturēties centrā.

Ir vienkāršs risinājums

Mēs tikai tikko sākam aptvert, ka pārāk daudz laika pavadām mūsu tālruņos. Ir izveidojušies slikti ieradumi, par kuriem mēs, iespējams, pat nezinām. Māksla ir kļūt uzmanīgākam pret savu ķermeni un lēnām pieņemt veselīgus un jaunus ieradumus. Izmantojot praksi un laiku, mēs varam cīnīties ar bezgalīgās ekrāna glāstīšanas bēdīgajām sekām. Savienojumā ar pareizo risinājumu mēs faktiski varam izmantot savus tālruņus, lai uzlabotu savu veselību un sasniegtu maksimālu labsajūtu.

Piemēram, Upper stājas korektors. Tas rūpīgi atvirza plecus atpakaļ un neļauj tiem noapaļoties, mudinot tevi pielāgot sēdēšanas, stāvēšanas un pārvietošanās veidu. Regulāri trenējoties, pamanīsi ievērojamus stājas uzlabojumus 14 dienu laikā. Tas, savukārt, liks tev izskatīties garākam un pārliecinātākam, palielinās tavu enerģijas līmeni un koncentrēšanos, kā arī liks justies veselīgākam.

Esi gatavs iegūt veselīgas stājas ieradumu?

Upper stājas korektors ir pirmais solis pretī veselīgai stājai!