Vai Stājas Korektors Palīdz?

Mums bieži jautā: “Vai stājas korektori strādā?” Tas ir labs jautājums, ņemot vērā, ka labsajūtas uzlabošanas produktu daudzums tirgū ir milzīgs un liela daļa diemžēl nepiepilda liktās cerības. Šis raksts, cerams, vienreiz un uz visiem laikiem palīdzēs atrast atbildi un atvieglos skeptiskos prātus. Mēs uzsvērsim tradicionālo muguras korektoru plusus un mīnusus un redzēsim, kādu iespaidu tie rada uz stājas korekciju un labsajūtu kopumā.

Gadiem ilgi cilvēki visā pasaulē ir izmantojuši dažādas saites un muguras jostas. Tas visbiežāk ir saistīts ar pārmērīgo ikdienas slodzi darbā vai sēžot skolas solā, kas atstāj iespaidu arī uz muguru. Rezultātā, lai slodze mugurkaulam neradītu ilgstoši paliekošas sekas, tiek izmantots stājas korektors, kas atgādina turēt taisnu muguru.

Kā strādā stājas korektors?

Ir pieejami dažāda veida klasiskie stājas korektori. Tie var būt līdzīgi korsetei, vienkāršas gumijas lences un visbeidzot "taurenīša" stājas korektors. Stājas korektors notur muguru fiksētā vertikālā stāvoklī, padarot sēdēšanu vai stāvēšanu ar līku muguru ļoti neērtu. Tas veicina labu stāju, noturot muguras muskuļus dabiskā stāvoklī un nodrošina, lai tie arī paliek šādā stāvoklī. 

Svarīgākās stājas korektora īpašības

1. Normalizē muskuļu tonusu un optimizē vertikālo slodzi mugurkaulam

2. Nodrošina pareizu mugurkaula izliekumu

3. Stājas korekcijas process norit lēni un bez sāpēm muguras vai plecu daļā

4. Lences var ērti regulēt un pielāgot ķermenim tā, lai ķermenis pakāpeniski pierod atgūst dabīgu stāju

5. Lences ir pietiekami cietas, lai neizstaipītos un konstanti spētu noturēt pareizu stāju

Kad var gaidīt pirmos rezultātus?

Nav reāli gaidīt, ka jebkurš no stājas korektora veidiem atņems gadiem ilgi izveidojušos līku muguru vienas dienas laikā. Galu galā tie ir stājas korekcijas palīglīdzekļi, nevis brīnumlīdzkļi.

Proti, stājas korektori tiešām kalpo kā atgādinātājs, kas atgādina iztaisnot ķermeni, tāpēc šajā ziņā redzēsi tūlītējus rezultātus. Tik ilgi, kamēr valkāsi korektoru, tu izskatīsies garāks un slaidāks. Rezultāti var atšķirties katram idividuāli, tomēr, lai šiem rezultātiem būtu ilgstošs efekts, tev būs jāturpina to vilkt vismaz 3 nedēļas.

Kādi ir ieguvumi velkot stājas korektoru?

Kā jau mēs rakstījām vienā no mūsu iepriekšējiem rakstiem, taisna mugura nenozīmē vienkārši izskatīties garākam un pārliecinātākam. Lai gan tie tik tiešām ir plusi. Pareiza stāja ir cieši saistīta ar tavu fizisko, garīgo un emocionālo labsajūtu. Mazs uzlabojums šur un tur var nopietni ietekmēt tavu dzīves kvalitāti - ne tikai šobrīd, bet arī nākotnē. Šie ir daži iemesli, kāpēc nekad nevajadzētu par zemu novērtēt veselīgas stājas nozīmi:

Tas mazina muguras sāpes

Sāpes plecos, muguras sāpes un galvassāpes ir aizvien biežākie blakusprodukti mūsu darbīgajā ikdienā. Mūsu viedtālruņi, datori un biroja krēsli deformē mūsu mugurkaulus un atstāj iespaidu uz mūsu paaudzi. Komplektā nāk noapaļoti pleci un sakumpusi augšējā muguras daļa un veidojas tā tautā dēvētais "Īsziņu kakls".

Un nav iemesla paciest sāpes un diskomfortu, ko rada slikta stāja. Upper stājas korektors ir īpaši labi piemērots biroja darbiniekiem un ikvienam, kura darbs saistīts ar ilgstošu sēdēšanu. Tas palīdz saglabāt taisnu mugurkaulu bez sāpēm.

Tas padara pārliecinātāku

Palūdz ikvienu aprakstīt pārliecināta izskata cilvēku un slaida sāja noteikti ieņems augstu vietu viņu sarakstā. Klasiskās rokas uz gurniem, krūtis uz āru, zods uz augšu ir sinonīmi pašpārliecībai, harizmai un ietekmei. Ir iemesls, kāpēc tu reti kādreiz redzi veiksmīgus cilvēkus sakumpušus un ar noslēgtu stāju. Viņi tic savām spējām un nebaidās to parādīt.

Ar stājas korektora palīdzību tu vari ātri pieņemt atvērtāku un pārliecinošāku nostāju jebkurā situācijā. Un kā jau tu zini, potenciālajam darba devējam un / vai partneriem pārliecība ir ļoti pievilcīga.

Tas padara enerģiskāku

Kad priekšā ir aizņemta diena, nav nekas sliktāks, kā justies nogurušam un neproduktīvam. Ir labi zināms, ka miegs, fiziskās aktivitātes un sabalansēts uzturs ļaus tev būt modram un darboties pēc iespējas labāk. Bet vai zināji, ka veids, kā turi savu ķermeni, ietekmē arī tavu enerģijas līmeni? Pēc fizioterapeitu domām, tava mugurkaula izlīdzināšanai ir tieša ietekme uz enerģijas līmeni, ko tavs ķermenis saražo. Vēl viens punkts par labu stājas korektoram. Palīdzot noturēt galvu, kaklu un plecus savā vietā, šī niecīgā ierīce sniedz tūlītēju enerģijas pieplūdumu, kad tas visvairāk ir nepieciešams.

Tas atvieglo elpošanu

Ja praktizē labu stāju, tu vari atviegloti nopūsties. Tas ir tāpēc, ka, uzturot taisnu muguru, tiek atvērti elpceļi un paplašināta plaušu telpa. Tā rezultātā vairāk skābekļa nonāk tavā asinsritē, palīdzot saglabāt muskuļus veselīgus un uzlabot smadzeņu darbību. Faktiski pētījumi ir parādījuši, ka cilvēki ar labu stāju spēj labāk koncentrēties darbam un ievērojami pārspēj savus sakumpušos kolēģus.

Tas mazina stresu

Lielākajai daļai no mums stresa līmeņa pārvaldīšana ir ikdienas izaicinājums. Tomēr eksperti ir vienisprātis, ka mūsu vilšanās pārdzīvošana ir daudz vienkāršāka, ja mums ir pareiza stāja. Kāpēc? Kad mūsu mugurkauls ir pareizi izlīdzināts, mūsu ķermenis ražo mazāk stresa hormonu - kortizolu, un mēs jūtam lielāku iekšējā miera sajūtu. Protams, lai vairāk pievērstu uzmanību mūsu stājai, ir nepieciešama prakse. Kaut arī ne vienmēr ir praktiski izlocīt jogas paklāju un ieņemt lotosa pozu, stājas korektors nodrošina diskrētāku veidu, kā sazināties ar ķermeni.

Noteikti esi dzirdējis teicienu: "Iedod cilvēkam zivi un viņš būs paēdis vienu dienu Iedod cilvēkam makšķeri un viņš būs paēdis visu dzīvi". Tas pats attiecas uz stājas korektoriem.

Tātad vai stājas korektors palīdz? Bez šaubām. Ja nēsāsi to regulāri vismaz 1 stundu dienā, turklāt papildus tam veiksi arī stājas koriģējošus vingrojumus, iegūsi slaidu un pārliecinātu stāju pavisam īsā laikā.

Izmēģini Upper stājas korektoru un izbaudi ieguvumus, ko sniedz veselīga un slaida stāja.