5 Veselīgas Stājas Ieguvumi

Līka mugura – tas nav tikai vizuāls defekts, bet gan negatīvi ietekmē visa organisma veselību kopumā. Plaušas saspiestas, tāpēc nepareizi elpojam, ir traucēta pilnvērtīga skābekļa piegāde šūnām, sirdij grūtāk strādāt, veidojas dažādas mugurkaula patoloģijas, kas ar gadiem var pāraugt nopietnās saslimšanās un radīt neciešamas sāpes.

Stājas traucējumu iemesli ir dažādi. Tie veidojas jau agrā bērnībā - smagās skolas somas nēsāšana un šķība sēdēšana skolas solā ir tikai viens no iemesliem.

Sākot ar veselību un beidzot ar pašpārliecinātību, mūsu stāja ietekmē daudz vairāk nekā mēs domājam.

Bet kā noteikt vai tev ir līka mugura?

Sēžot, kājām ir jāatrodas plakaniski uz grīdas ar vienmērīgu svaru uz abiem gurniem. Jūsu mugurai ir jābūt taisnai (jostas, krūšu kurvja un kakla rajonā būs dabisks izliekums). Jūsu pleciem jābūt atslābinātiem un atvirzītiem atpakaļ.

Tagad mēs zinām kāda ir taisna nevis līka mugura, šeit ir 5 galvenie pareizas stājas ieguvumi un padomi kā to sasniegt.

1. Palielināts enerģijas līmenis

Kad jūsu kauli un locītavas ir pareizi novietotas, tas ļauj muskuļus izmantot tā kā paredzēts, tāpēc jums būs mazāks nogurums un vairāk enerģijas. Citiem vārdiem sakot, muskuļiem nav tik smagi jāstrādā, lai izdarītu to, kas tiem ir paredzēts.

Lai saglabātu augstu enerģijas līmeni, atcerieties, ka ir pareizi ik pa laikam atpūsties. Uz brīdi dodiet stājas muskuļiem pārtraukumu. Tie var pārmērīgi strādāt un izraisīt sāpes, ja muskuļi ir bieži un noslogoti bez pārtraukuma.

2. Samazināts saspringums plecos un kakla daļā

Bieži vien aktīvi strādājot pie datora mums ir tieksme virzīt kaklu un plecus uz priekšu ekrāna virzienā. Veicot pareizus stājas koriģējošus vingrojumus, pamanīsiet, ka ar laiku mazināsies saspringums un vairs nebūs tik liels nogurums. 

Lai aizņemtajā ikdienā būtu vienkāršāk atcerēties, ka ir jānotur taisna mugura, lieliski palīdzēs Upper stājas korektors. Tas izstrādā muguras muskuļu atmiņu un neļauj pleciem virzīties uz priekšu.

3. Palielināta plaušu ietilpība

Ja jums ir līka mugura un sliecaties uz priekšu, jūs saspiežat plaušas. Ja jūs sēdiet un stāviet ar taisnu muguru, plaušām ir vairāk vietas, kur izplesties. Citiem vārdiem sakot, pareiza stāja uzlabo jūsu elpošanu. Uzlabojot elpošanu, smadzenes saņem vairāk skābekli un tās darbojas aktīvāk.

Ātrākam rezultātam, iztaisnojiet muguru, esot sēdus stāvoklī un vairākas reizes dienā atveriet plaušas ar trīs dziļiem elpas vilcieniem.

4. Uzlabota asinsrite un gremošana

Ja saspiežat dzīvībai svarīgos orgānus, asinsrite ir pasliktināta, un šie orgāni arī nedarbosies tik labi, kā paredzēts. Veselīgai asinsritei ir nepieciešama pareiza stāja un izvairīšanās no pozām, kuras bremzē asins cirkulāciju, piemēram, kāju krustošana un sēdēšana uz viena sāna.

Sēžot, turiet gurnus piespiestus krēsla atzvelknei. Jūsu kājām jāatrodas uz zemes, lai uzlabotu atbalstu. Pleciem jābūt atvirzītiem atpakaļ, un kakla muskuņiem ir jābūt atbrīvotiem.

5. Garāks izskats

Lai arī cik neticami tas izklausītos, pareiza stāja var mūs padarīt pievilcīgākus. Cilvēki izskatās garāki un slaidāki, ja viņiem ir pareiza stāja, Dažreiz tas var pat padarīt jūsu vēderu skaidrākus.

Stāviet spoguļa priekšā ar normālu stāju. Paskatieties uz sevi no visiem leņķiem. Pēc tam iztaisnojiet stāju un ievērojiet atšķirību, kā jūs izskatāties.

Jūsu izskats ir viens no pirmajiem aspektiem, kas mainīsies, praktizējot pareizu stāju. Efekts var būt gandrīz tūlītējs. Lai padarītu pareizu stāju par ieradumu, turpiniet ievērot laika periodu, kurā mēģiniet darīt visu ar taisnu muguru.

Vēlies izaicinājumu? Piesakies Upper stājas uzlabošanas programmai un katru nedēļu saņem jaunus vingrojumus, ko vari veikt no mājām. Tie aizņems tikai 15 minūtes dienā.