Kā Uzlabot Stāju Birojā?

Muguras josta darbam. Upper Latvija stājas korektors

Sēdēšana var būt neizbēgama, taču pareizas stājas ievērošana un sēdēšanas laika ierobežošana var palīdzēt mazināt sēdēšanas negatīvo ietekmi. Daudzi no mums darbā sēž pie rakstāmgalda apmēram 8 stundas dienā. Tā kā vienā vietā tiek pavadīts tik daudz laika, ir svarīgi domāt par to, kā uzlabot stāju pie rakstāmgalda. Seko šiem ieteikumiem, lai sagatavotu savu darba vietu tā, lai tu justos ērti.

Pielāgo biroja krēslu

Sāc uzlabot savu darba vietu ar sēdus stāvokli, jo tas būs tavs ergonomikas pamats. Uzņēmumi, kas ražo krēslus neveido tos paredzētus tikai vienai personai, tāpēc sameklē regulējamu krēslu, kuru varēsi pielāgot, lai pilnībā atbilstu tava ķermeņa vajadzībām.

Meklē krēslus ar šādām regulējamām funkcijām:

- Atzveltnes augstums
- Atzveltnes slīpums
- Sēdekļa augstums
- Sēdekļa dziļums
- Roku balsta augstums
- Roku balsta platums

Atzvelkne

Atzveltne ir galvenā komponente, kas aizsargā muguras stāju. Izvēlies krēslu ar izliekumu un polsterējumu, kas nodrošina jostasvietas atbalstu, lai palīdzētu samazināt intradiskālo spiedienu mugurkaulā. Aplūko mūsu iepriekšējo rakstu par to, kā sēdēšana ietekmē tavu stāju, lai uzzinātu vairāk par intradiskālo spiedienu un slikto stāju. Atzveltne ar regulējamu augstumu nodrošinās, ka tu vari iestatīt jostas balstu tik augstu vai zemu, cik nepieciešams, lai mugurjaula izliekums būtu veselīgā stāvoklī. Vēl viens veids, kā palīdzēt mazināt intradiskālo spiedienu, ir atzveltnes iestatīšana ieslīpā stāvoklī. Izvēlies atzveltni, ko var atgāzt līdz aptuveni 120 grādiem.

Sēdeklis

Tālāk fokusējies uz krēsla sēdekli. Regulējams sēdeklis veido vienu no lielākajiem mainīgajiem lielumiem starp lietotājiem - augstumu. Kad iestati sēdekļa augstumu, rakstīšanas laikā novieto kājas uz grīdas un saglabā elkoņus saliektus 90 grādos. Turot kājas uz zemes, tu vairs nevarēsi noliekties uz priekšu un zaudēt atzveltnes atbalstu. Paturi prātā, ka tu vari izmantot kāju balstu, ja kājas nevari noturēt uz grīdas.

Kad esi atradis pareizo augstumu sēdeklim, noregulē sēdekļa dziļumu, pabīdot to uz priekšu vai atpakaļ. Pielāgojot krēsla un atzvelknes pozīciju ievēro šos nosacījumus:

- Mugura piekļaujas atzvelknei
- Sēdeklis atbalsta lielāko augšstilba daļu, nepieskaroties pacelei
- Ceļus var saliekt līdz 90 grādiem.

Roku balsti

Tagad tu vari pārbaudīt roku balstu iespējas. Tu vēlēsies, lai tie būtu regulējami tā, lai elkoņus varētu novietot 90 grādos, vienlaikus saglabājot atbrīvotus plecus. Turi elkoņus arī tuvu ķermenim. Ja roku balsti ir pārāk plati, tu galu galā nolieksies uz priekšu, lai atrastu atbalstu, kas var izraisīt muskuļu nogurumu un stresu. Labs elkoņa atbalsts var palīdzēt samazināt intradiskālo spiedienu un saspringumu muguras augšdaļā un kaklā.

Pielāgo tastatūras novietojumu

Lai gan krēsls parasti ir visvienkāršāk pielāgojamā daļa ergonomikas ievērošanā tev, iespējams, būs jāpielāgo arī tastatūras novietojums. Augstumam jāļauj elkoņiem atrasties iepriekš pieminētajā 90 grādu leņķī, un plaukstas locītavām jābūt neitrālā stāvoklī. Pārliecinies, ka tavi ceļgali var ērti atrasties zem rakstāmgalda, neatduroties pret to. Ja tu nevari pietiekami noregulēt krēslu un galdu, lai tie atbilstu pareizai roku pozīcijai, apsver iespēju izmantot tastatūras paliktni vai alternatīvas tastatūras (regulējams slīpums un tastatūras leņķi).

Pielāgo monitora novietojumu

Monitora novietojums var ietekmēt tavas galvas stāvokli, tāpēc tu vēlēsies atrast pozīciju, kas galvu tur neitrālā stāvoklī. Ja monitors ir pārāk tālu, tu pieķersi sevi noliecamies uz priekšu un sasprindzinot kaklu un redzi, lai varētu saskatīt ekrānu. Nedaudz par tuvu vai nedaudz par augstu, un tu pavirzīsi galvu neērtā stāvoklī, radot sekas mugurkaula novietojumam. Novieto monitoru aptuveni rokas stiepiena attālumā. Ar acīm skatoties taisni uz priekšu, acīm ir jābūt vērstām uz monitora augšējo daļu. Vēlreiz, ja tu nevari iegūt šo iestatījumu, pielāgojot krēslu vai galdu, meklē alternatīvus risinājumus - izmanto monitoru ar īsāku pamatni vai pievieno statīvu, lai to paceltu atbilstošā augstumā.

Vienmēr meklē jaunus un labākus veidus, kā veicināt veselīgu dzīvesveidu.

- Iestati atgādinājumu, lai pieceltos un pārvietotos
- Izmanto stāvošu galdu
- Piecelies, kad runā pa telefonu
- Ieplāno pastaigu sapulci ar saviem kolēģiem

Un atceries, ka pat pēc tam, kad esi veicis visu iespējamo pielāgošanu, lai izveidotu ergonomisku rakstāmgalda iestatījumu, sēdēšana joprojām ir tālu no optimālas pozīcijas tava mugurkaula ilgtermiņa veselībai.

Kā viens no veselīgas stājas ieradumu pamatiem ir Upper stājas korektors. Tas ir lielisks palīgs brīžos, kad pavadi daudz laika pie datora un aizmirsti sekot līdzi savai stājai. Stājas korektors parūpēsies par tavu muguru, lai tu vari parūpēties par savu darbu.