Kā Novērst Īsziņu Kaklu?

Upper Latvija stājas korektors un muguras josta

Vai sāpes kakla daļā rodas no pārmērīgas viedtālruņa lietošanas?

Mūsdienās viedtālruņu lietošana strauji palielinās. Pieaugot viedtālrunim draudzīgu vietņu skaitam un ikdienas pirkumus arvien biežāk veicam internetā, “īsziņu kakls” kļūst par bieži sastopamu kakla sāpju un ar to saistītu traucējumu cēloni. Tā kā aizvien vairāk cilvēku ir sakumpuši un iegrimuši viedtālruņos, problēma, kuru pirms 10 gadiem praktiski nedzirdēja, šodien rada lielas bažas tiem, kas saskaras ar sāpēm kakla daļā. Parasti kakla sāpju biežums palielinās līdz ar vecumu, taču šodien mēs redzam un ārstējam arvien jaunākus cilvēkus, kuriem nekad nav bijušas kakla traumas vai sāpes.

Sāpes kakla daļā ir saistītas arī ar pieaugošām sāpēm muguras augšdaļā, plecos un muguras lejasdaļā pusaudžu vidū.

Atbrīvojies no sāpēm un uzlabo savu labsajūtu ar Upper stājas korektoru.

Kā viedtālruņi var izraisīt sāpes kakla daļā?

Kaklam vajadzētu būt izliekumam. C mugurkaula (mugurkaula kakla daļas) izliekums ir 60 grādi uz aizmuguri, ko sauc par lordozi. Pastāvīga skatīšanās uz leju viedtālrunī izraisa galvas nolaišanas stāvokli, kas maina kakla dabisko izliekumu. Atkārtota kakla spriedze palielina spiedienu uz starpskriemeļu diskiem, kā arī noved pie pārāk sarautiem muskuļiem kakla priekšpusē un izstieptiem muskuļiem kakla aizmugurē, kas izraisa pārmērīgu sasprindzinājumu un sāpes.

Pastāvīga galvas noliekšanas pozīcija izraisa:

  1. Hronisku uz priekš izvirzītu galvu

  2. Noapaļotus plecus, kas novirzīti uz priekšu

  3. Kakla un plecu muskuļu spazmas

Galvas svars ir aptuveni 4-5 kilogrami. Kakla muskulatūra ir veidota un spēj turēt galvu vertikālā stāvoklī. Viedtālruņu un citu elektronisko ierīču pārmērīga lietošana, kas liek skatīties uz tām, rada muskuļu disbalansu un izraisa kakla problēmas, sākot no kakla sāpēm līdz nervu saspiešanai, kas var izraisīt nejutīgumu, tirpšanu vai sāpes plaukstās.

Pētījumi liecina, ka par katru galvas noliekšanas centimetru muskuļiem, kas tur galvu, ir 5 kilogamu palielināta slodze. Vienkārši iedomājies slodzes apjomu, kas, skatoties uz viedtālruni ar zodu pie krūtīm, ir saistīts ar kakla, muguras un plecu muskuļiem. Lai saprastu, mēģini 2 minūtes turēt ūdens pudeli piespiestu pie krūtīm, pēc tam izstiep roku uz priekšu un turi ūdens pudeli 2 minūtes. Jo tālāk pudele atrodas no tevis, jo grūtāk to noturēt nekustīgi, un muskuļi daudz ātrāk nogurst. Tagad sasaisti to ar kakla muskuļiem un padomā.

Papildus muskuļu sāpēm īsziņu kakls var izraisīt neskaitāmas citas veselības problēmas. Kad sēdi sakumpis pie datora, cenšoties smagi koncentrēties darbam, pastāvīga muguras liekšana ierobežo plaušu spēju paplašināties un samazina plaušu ietilpību. Tas nozīmē, ka tu elpo ātrāk un smagāk, lai uzņemtu vairāk skābekļa, un sirdij ir paaugstināts stress, lai nodrošinātu pietiekamu asins cirkulāciju ķermenī.

Padomi kā novērst īsziņu kaklu

  1. Turi ekrānu acu līmenī. Strādājot pie datora vai turot viedtālruni, pārliecinies, ka neesi sakumpis, kā arī nenokar kaklu pār telefonu.
  2. Pastāvīgi pārbaudi savu stāju. Izveido veselīgas stājas ieradumu, ja iespējams, pārbaudi savu stāju spogulī, lai redzētu, kur stāv tava galva. Ja miera stāvoklī pamani, ka mugura ir nedabiski izliekusies, ilgi nedomā un sāc rīkoties. Pārliecinies, ka tavas ausis ir tieši virs pleciem.
  3. Vingrini kaklu, plecus un muguru. Uzliec sev atgādinājumu telefonā pēc darba, kad ir laiks izvingroties. Tas prasīs tikai 15 minūtes. Noteikti veic arī korsetes un jostas daļas vingrinājumus, jo mugurkauls vienmēr darbojas kā viens veselums.

Kad tev izdodas atraut acis no ekrāna, padomā vai tev patiktu vecumdienās staigāt sakumpušam. Padomā kā izskatīsies ģimenes foto. Bildē tevi nevarēs neviens saskatīt, ja būsi sarāvies. Lielisks palīgs cīņā ar sakumpušu muguru ir Upper stājas korektors. Tas kalpos kā atgādinātājs un ļaus tev atcerēties, ka mugura ir jātur taisna un pleciem jābūt atvirzītiem atpakaļ. Upper stājas korektors būs nepamanāms zem apģērba un varēsi to vilkt ikdienā. Stājas korektors īpaši palīdzēs, ja regulāri sēdi pie datora un ķermenim ir tieksme virzīties tuvāk ekrānam, lai labāk to saskatītu. Izmēģini jau šodien!