Cik Ilgā Laikā Var Koriģēt Stāju?

Upper stājas korektors - muguras josta

Kad cilvēki nolemj pārtraukt būt sakumpušiem, viņu pirmais jautājums parasti ir - cik ilgs laiks ir vajadzīgs, lai labotu stāju?

Galu galā ir pamats domāt, ka daudzu gadu laikā izveidojies ieradums mainīsies tikpat ilgā laikā.

Tomēr par pārsteigumu, izmantojot pareizos rīkus un paņēmienus, fiziskās formas pārprogrammēšana ir samērā ātrs un vienkāršs process.

Atklāj vienkāršu risinājumu kā ātrāk vari iegūt veselīgu stāju.

Sliktas stājas indikatori

Apskatīsim trīs visbiežāk sastopamās stājas nepilnības, no kurām jāizvairās, ja vēlies precīzi uzlabot savu stāju.

Saplakusi mugura

Kā tu parasti reaģē, kad pieķer sevi sakumpušu vai kad kāds atgādina “sēdēt taisni”? Lielākā daļa no mums mēģinās sēdēt vai stāvēt vertikāli, ar nedabiski stīvu muguru. Tā ir kļūda, jo mūsu mugurkauls nav paredzēts tam, lai tas būtu pilnīgi taisns, bet drīzāk dabīgi izliekts. Centies izvairīties no pārmērīgas muguras izstiepšanas, īpaši ilgstoši stāvot, pretējā gadījumā var rasties sāpes muguras lejasdaļā, muguras augšdaļā vai kakla daļā. Ne mazāk svarīga ir sēdēšanas tehnika. Pārliecinieties, ka jūsu darba vieta ir pietiekami aprīkota, lai nodrošinātu pietiekamu komfortu un atbalstu.

Izvirzīts dibens

Tas, kā tavs svars tiek sadalīts pa ķermeni, var ietekmēt arī tavu stāju. Personas ar smagākām krūtīm vai vēderu mēdz neapzināti izvirzīt dibenu, lai līdzsvarotu sevi.

Kaut arī ķermeņa līdzsvarošana šādā veidā var šķist dabiska rīcība, tas rada lielu spriedzi muguras lejasdaļā. Spriedze, kam netiek pievērsta uzmanība var izraisīt ilgstošas sāpes.

Viens veids, kā neizvirzīt dibenu, ir vienkārši pacelt galvu uz augšu un skatīties taisni uz priekšu, uzmanoties, lai kakls netiktu izvirzīts pārāk tālu uz priekšu.

Noapaļoti pleci

Šī ir viena pozīcijām, ko mēs novērojam visu laiku. Varbūt tu to dari tieši tagad kad lasi šo rakstu! Ja tavi pleci ir nokarājušies uz leju un virzienā uz krūtīm, tev ir tā saucamie noapaļotie pleci.

Tā ir zīme, ka muguras muskuļi var būt pārāk vāji, lai stabilizētu plecus. Efektīvs veids, kā iegūt muguras spēku, ir korpusa vingrojumu apvienošana ar stājas apzināšanos. Citiem vārdiem sakot, veicot nelielas, bet konsekventas ķermeņa stāvokļa korekcijas visas dienas garumā.

Kāpēc tev vajadzētu uzlabot savu stāju?

Tagad tu zini, kā noteikt sliktu stāju, bet vai tā patiešām ir tik nopietna problēma? Kas ir sliktākais, kas var notikt, ja turpini būt sakumpis?

Laika gaitā nepareizi izliekts mugurkauls var izraisīt muskuļu sasprindzinājumu, nervu bojājumus un asinsvadu aizsprostojumus. Tas arī rada lielu spiedienu uz muguras augšējo un apakšējo daļu, bieži izraisot sāpes.

Bet ar to stāju saistīto slimību saraksts nebeidzas.

Ja regulāri rodas gremošanas problēmas, piemēram, slikta dūša vai vēdera uzpūšanās, vainīga var būt slikta stāja. Ja tavs ķermenis ir saliekts, tavi iekšējie orgāni tiek saspiesti kopā, ierobežojot asinsriti un neļaujot tiem optimāli funkcionēt.

Papildus tam, ka ekstremitātēs rodas nejutīgums, slikta asinsrite var būt iemesls, kāpēc tu bieži jūties tik noguris. Ārkārtējos gadījumos ierobežota asinsrite var arī sabojāt iekšējos orgānus.

Kaut arī tā nav tieši atbildīga par karpālā kanāla sindromu (KKS), slikta stāja noteikti var saasināt stāvokli. Noapaļotie pleci, kurus mēs pieminējām iepriekš, ļoti noslogo jutīgos nervus tavās plaukstas locītavās un rokās. Plecu stāvokļa koriģēšana var palīdzēt atvieglot un pat izārstēt hronisku KKS.

Pārbaudi sevi pirms sagrauj sevi

Slikta stāja, tāpat kā visi sliktie ieradumi, ilgtermiņā var mums izraisīt sāpes. Bet ar nelielu pašapziņu un pareizu virzību mēs varam atbrīvoties no šiem negatīvajiem ieradumiem. Ieradumi, kuriem jāpievērš uzmanība, ir:

Pārmērīga viedtālruņa izmantošana

Palielinoties laikam, ko pavadām telefonos, ir svarīgi pievērst uzmanību mūsu tālruņa lietošanas etiķetei. Tā vietā, lai noliektu galvu un izvirzītu to uz priekšu, mēģini turēt tālruņa ekrānu acu līmenī. Tas samazinās kakla slodzi un samazinās “Īsziņu kakla” izveidošanos.

Pārāk daudz laika pie datora

Lielākajai daļai biroja darbinieku šodien ir neizbēgami stundām ilgi sēdēt pie datoriem, neskatoties uz negatīvo ietekmi uz mūsu veselību. Tomēr ir iespējams izvairīties pavadīt laiku no rīta līdz vakaram sakumpušam pie ekrāna. Novieto augstāk monitoru, izmantojot klēpjdatora statīvu, lai tas būtu tieši zem acu līmeņa un rokas stiepiena attālumā. Vēl labāk - jautā savam darba devējam stāvēšanai draudzīgu stāvgaldu. Ak, un neaizmirsti piecelties un pārvietoties pēc iespējas biežāk.

Smagu somu nēsāšana

Smago somu nēsāšana ir slikta ziņa mugurai un pleciem. Papildu svars radīs vēlmi noliekties pretējā virzienā, lai līdzsvarotu sevi. Pat nedomā par to, ka pārmetīsi somu pāri vienam plecam, jo tas izskatās stilīgi - tikai tad, ja vēlies, lai stāja būtu sabojāta. Ja tev par katru cenu ir jānes smagā soma, nēsā to uzvilktu uz abiem pleciem, lai svars būtu vienmērīgi sadalīts.

Ja mēs runājam par smagumu celšanas tēmu, pārliecinies, ka nekad necel smagus priekšmetus ar savu muguru. Lai izvairītos no ievainojumiem, ļauj kājām ņemt lielāko daļu svara, iesēžoties ceļos.

Tātad, cik ilgs laiks vajadzīgs, lai uzlabotu stāju? Tikai pacietību - tūlīt mēs tiksim pie tā!

Uzlabo savu stāju un pārējais sekos

Upper stājas korektors - muguras josta

Ja esi ticis tik tālu, tev ir apņēmība veikt pozitīvas pārmaiņas savā dzīvē. Šeit ir daži praktiski padomi, kas palīdzēs tev to izdarīt:

Sēdi ergonomiski

Vai zināji, ka veids, kā tu sēdi, ietekmē to, kā tu stāvi? Tā ir taisnība. Pilnveidojot savu stāju sēžot, nostiprināsi arī muguras un korepusa muskuļus, atvieglojot stājas uzlabošanu stāvot.

Mūsu dabiskā tieksme ir noliekties uz priekšu krēslos, savukārt tas veido spiedienu muguras lejasdaļā. Ir vēlams sēdēt taisni, lai plecu lāpstiņas būtu vienā līnijā ar dibenu.

Izstaipies

Izstiepšanas nozīmi nevar pārvērtēt. Ja tavi muskuļi ir pārāk saspringti, ir gandrīz neiespējami pareizi savest kārtībā muguru un plecus. Pareiza stāja ietver vairāk muskuļu grupu nekā tikai tās, kas atrodamas augšējā un muguras lejasdaļā. Katru dienu atslābinies un izstaipi visu savu ķermeni.

Stiprini savu korpusu

Tavs korpuss būtībā ir tā ķermeņa daļa, kas notur tevi taisni. Tātad ir skaidrs, ka vājam korpusam parasti var vilkt vienādības zīmi ar sliktu stāju.

Ir daudz vingrojumu, kurus vari veikt, lai nostiprinātu svarīgākos muskuļus, piemēram, vēderpreses vingrojumi, pietupieni un tā tālāk. Bet vai tu zināji, ka, praktizējot labu stāju, tiek iesaistīta arī vēdera lejasdaļa un muguras lejasdaļa? Pareizi - tu varat trenēt vēdera presīti, pat nesvīstot!

Velc stājas korektoru

Sliktus ieradumus ir grūti izmainīt. Nav jākaunās atzīt, ka nepieciešama palīdzība nevēlamu ieradumu pārvarēšanai. Arvien vairāk labsajūtas meklētāju pievērš uzmanību savai stājai un praktizē veselīgas stājas apzināšanos.

Vienkāršs risinājums kā Upper stājas korektors palīdz ātrāk izveidot veselīgas stājas apzināšanos un atgādina, ka mugura ir jātur taisna. Mērķis ir panākt, lai tu pats saglabātu veselīgu stāju.

Cik daudz laika ir vajadzīgs, lai koriģētu stāju?

Ieradumi parasti tiek veidoti vairāku gadu garumā, tāpēc nevar pamatoti cerēt, ka tos mainīsi vienā naktī. Lai izveidotu jaunu muskuļu atmiņu, kas nepieciešama ilgtermiņa ieguvumiem veselībai, nepieciešams laiks un neatlaidība.

Praktizējot labu sēdēšanas stāju, regulāri izstiepjoties un veicot korpusa stiprinošus vingrinājumus, tev vajadzētu pamanīt pirmos rezultātus 2 līdz 3 nedēļu laikā regulāri izmantojot Upper stājas korektoru un katru dienu vismaz 15 minūtes veicot stājas koriģējošos vingrojumus. Stājas korekcija ir nepārtraukts process, un katrs uz to reaģē savā tempā.

Tagad, kad zini, cik ilgs laiks nepieciešams, lai labotu stāju, ir pienākusi tava kārta uzlabot savu stāju un veselību ar Upper.