5 Fakti Par Cervikogēnām Galvassāpēm

Muguras korektors pleciem Upper Latvija

Vairāk nekā 90% no galvassāpēm visbiežāk ir primārās. Tikai daļa no sekundārajām galvassāpēm ir cervikogēnas galvassāpes.

Lai arī sastapt tās var reti, šoreiz dalīsimies ar padomiem kā no šāda veida galvassāpēm izvairīties.

Kas ir cervikogēnas galvassāpes?

Cervikogēnas galvassāpes ir galvassāpes, kas rodas no kakla problēmām. Šīs galvassāpes bieži pastiprinās kustinot kaklu. Galvas poza uz priekšu var izraisīt arī neērtas cervikogēnas galvassāpes vai migrēnas kakla un galvaskausa pamatnes slodzes dēļ. Galvas kustību apjoms var būt ierobežots.

Ja jūs vai kāds, ko pazīstat, iespējams, saskaras ar cervikogēnām galvassāpēm, kā vienmēr, mēs iesakām runāt ar medicīnas speciālistu.

Tagad, kad esat informēts par to, kas ir cervikogēnas galvassāpes, šeit ir pieci papildu fakti, kas jums jāzina par cervikogēnām galvassāpēm:

1. Cervikogēnas galvassāpes atšķiras no spriedzes izraisītām galvassāpēm

Saspringuma radītas galvassāpes bieži tiek sajauktas ar cervikogēnām galvassāpēm. Sasprindzinājuma galvassāpes parasti ir visizplatītākais primāro galvassāpju veids. Abas galvassāpju formas var raksturot kā blāvas vai sāpīgas, un tās pavada sāpes kakla daļā.

Saspringuma galvassāpju simptomus un cervikogēnu galvassāpju simptomus var izraisīt slikta stāja. Tas apgrūtina atšķirt šos galvassāpju veidus. Kā minēts iepriekš, cervikogēnas galvassāpes parasti izraisa fiziskais stāvoklis, kas klasificēts kā sekundāras galvassāpes, tādējādi spriedzes galvassāpes un cervikogēnas galvassāpes atšķiras.

2. Slikta stāja var izraisīt cervikogēnas galvassāpes

Ja jūs ciešat no galvassāpēm, veltiet laiku, lai pievērstu uzmanību savai stājai. Slikta stāja var būt ikdienas galvassāpju un kakla sāpju cēlonis. Ja nepareizas stājas dēļ uz kakla tiek uzlikts papildu stress un svars, domino efekts nonāk līdz jūsu galvai. Veselīgas stājas saglabāšana, lai saglabātu mugurkaulu dabiskajā izliekumā bez papildu spriedzes, ir vienkāršākā lieta, ko varat darīt, lai izvairītos no galvassāpēm. Ja neesat pārliecināts vai ikdienā saglabājiet veselīgu stāju, tad uzziniet kā izskatās veselīga stāja šeit.

Saliekšanās uz priekšu sēžot var izraisīt galvassāpes

Tā kā tehnoloģijas strauji attīstās un darbs no mājām kļūst arvien populārāks, veselīgas sēdēšanas pozas praktizēšana nekad nav bijusi tik svarīga kāda tā ir šobrīd. Tas attiecas uz stāju braucot ar auto, ēdot utt. Lielākajai daļai no mums ir tendence nolaist galvu uz priekšu un pleciem noapaļoties. Papildu spriedze muguras augšdaļā un kaklā galu galā var izraisīt cervikogēnas galvassāpes.

Praktizējiet labu stāju, cik bieži vien iespējams, lai nodrošinātu vispārējo ķermeņa veselību. Svarīgi ir izveidot veselīgas stājas ieradumu, šeit palīdzēs stājas korektors. Tas maigi atvirza plecus atpakaļ un neļauj sakumpt uz priekšu.

Upper Latvija stājas korektors galvassāpes

3. Kakla traumas ir galvenais cervikogēno galvassāpju cēlonis

Slikta stāja noteikti ir viens no biežāk sastopamajiem cervikogēno galvassāpju cēloņiem, taču kakla traumas ir galvenais jūsu galvas un kakla sāpju vaininieks. Neparastas kakla kustības, ko izraisa, klepus vai šķaudīšana, sporta traumas vai kritiens, ir visizplatītākie kakla ievainojumu iemesli.

4. Cervikogēnas galvassāpes atšķiras no migrēnas

Ja jums ir galvassāpes un neesat pārliecināts, vai tās ir cervikogēnas galvassāpes vai migrēna, sāciet ar precīzu sāpju lokalizācijas vietu. Cervikogēnām galvassāpēm ir daži unikāli simptomi, kas tās atšķir no regulārām galvassāpēm. Ja jūtat trulas sāpes, kas ir nemainīgas un pastiprinās, kustinot galvu un kaklu visticamāk, tās ir cervikogēnas galvassāpes. Sāpes parasti sākas no jūsu galvaskausa pamatnes un izstarojas uz vienu pusi. Šīs galvassāpes var būt saistītas ar kakla stīvumu, un sāpes var pārvietoties līdz pleciem un muguras augšdaļai. Ja jums ir pulsējošas, trokšņa vai gaismas jutības sajūtas vai slikta dūša, var droši teikt, ka jums ir migrēnas galvassāpes.

5. Neērta gulēšanas poza var izraisīt cervikogēnas galvassāpes

Labas stājas saglabāšana visu nakti ir tikpat svarīga kā dienas laikā. Slikta gulēšanas poza var palielināt cervikogēnu galvassāpju risku. Kad jūs guliet, jūsu organismam ir laiks atpūsties un uzlādēties nākamajai dienai. Tas nenotiek, ja jūs novietojat savu ķermeni kaitīgās gulēšanas pozās, radot lielāku stresu jūsu ķermenim.

Gulēt uz muguras ir visveselīgākā gulēšanas pozā. Izmantojiet spilvenu, kas notur galvu neitrālā stāvoklī virs pleciem. Neizmantojiet lielus un pūkainus spilvenus, kas var radīt nedabisku pacēlumu jūsu galvai. Novietojiet zem ceļgaliem citu spilvenu, lai mugurkauls būtu neitrāls. Centieties visu nakti saglabāt savu ķermeni visdabiskākajā stāvoklī.

Ja reiz tomēr sanāk saskarties ar cervikogēnām galvassāpēm, kādas ir metodas, lai no tām tiktu vaļā? Visbiežāk šādu stāvokli var novērst ar fizikālo terapiju. Tieši tāpēc esam izveidojuši īpašu stājas uzlabošanas programmu ar video pamācībām, lai ātrāk variet atgūties no galvassāpēm un citām kaitēm, kam pamatā ir nepareiza stāja.