7 Nepareizas Stājas Iemesli

Stājas korektors mugurai un pleciem Upper Latvija

Liela daļa cilvēku savas kakla vai muguras sāpes vismaz zināmā mērā saista ar sliktu stāju.

Laba stāja ir fitnesa veids, kur ķermeņa muskuļi atbalsta skeletu stabilā un efektīvā stāvoklī. Veselīgu stāju var veidot gan miera stāvoklī, gan esot kustībā.

Iemesli, kas izraisa nepareizu stāju

Diemžēl daudzi faktori var traucēt veidot pareizu stāju. Nepareizu stāju var izraisīt tādas lietas kā gravitācijas ikdienas ietekme uz mūsu ķermeni.

Slikta stāja var rasties arī traumas, slimības vai ģenētikas dēļ — problēmas, kuras lielākoties nevar kontrolēt.

Arī šo faktoru kombinācija ir diezgan izplatīta parādība.

Apzinoties faktorus, kas traucē veidot veselīgu stāju var palīdzēt jums mainīt dzīvesveidu vai meklēt medicīnisku vai holistisku ārstēšanu.

1. Ievainojums vai muskuļu spazmas

Pēc traumas var izveidoties muskuļu spazmas, lai aizsargātu neaizsargāto muskuļu zonu. Lai gan muskuļu spazmas var palīdzēt stabilizēt muskuļus un pasargāt tos no turpmākiem ievainojumiem, tās arī ierobežo jūsu kustības un izraisa sāpes.

Ilgstošas muskuļu spazmas laika gaitā noved pie novājinātiem muskuļiem. Tas savukārt ir iemesls muskuļu disbalansam, starp muskuļiem kas stabilizē ievainojumu, un muskuļiem, kas joprojām strādā normāli. Šis disbalans var izraisīt arī ķermeņa stājas novirzes.

Dažreiz ārstēšana ar masāžu un/vai fizikālo terapiju var palīdzēt atgriezt muskuļus līdz optimālai darbībai.

2. Muskuļu spriedze un vājums

Ja kādas no muskuļu grupām ir vājas vai saspringtas, jūsu stāja var tikt ietekmēta. Pēc kāda laika var rasties arī sāpes.

Muskuļu vājums vai sasprindzinājums var attīstīties, ja dienu no dienas ilgstoši atrodieties nemainīgā pozīcijā vai veicat rutīnas uzdevumus un mājas darbus tā, ka jūsu muskuļi tiek sasprindzināti vai tiek izmantoti nevienlīdzīgi.

3. Ikdienas ieradumi var izraisīt sliktu stāju

Jo biežāk Jūsu ķermenis cieš no muskuļu spazmām, vājuma, spriedzes un/vai disbalansa starp muskuļu grupām, jūsu ķermenis var atteikties no labas stājas.

Šādās situācijās jūsu ķermenis var būt spiests izmantot alternatīvas muskuļu stiepšanas metodes vai risinājumus, kas palīdz viedot veselīgas stājas ieradumu, piemēram, stājas korektors. To sauc par kompensāciju, ķermenis joprojām var sasniegt savu kustības mērķi, bet ar papildus atbalstu.

4. Veids kā izmantojiet tehnoloģijas

Stājas korektors Upper Latvija kifoze

Tehnoloģiju izmantošana — neatkarīgi no tā, vai visu dienu sēžat pie datora, lietojat planšetdatoru vai mobilo tālruni vai strādājat ar vairākām ierīcēm vienlaikus — var lēnām izjaukt jūsu ķermeņa stāvokli. "Īsziņu kakls", ir stāvoklis, kad jūsu kakls pārāk ilgi tiek turēts pārlieku saliekts uz priekšu. Tas var izraisīt sāpes.

5. Mentālā attieksme un stress var izraisīt sliktu stāju

Vai jūs viegli pakļaujaties stresam? Vai varbūt jums ir saspringtas attiecības? Ja tā, tad pievērsiet uzmanību savai stājai! Balstoties uz 2015. gada pētījumu, pētījuma dalībnieki, kuri sēžot ievēroja labu stāju mazāk pakļāvās stresam un neļāvās negatīvām emocijām, saglabājot pozitīvu pašapziņu.

Stress var veicināt seklu elpošanu vai pārāk saspringtus muskuļus, kas var apdraudēt jūsu ķermeņa stāju.

6. Apavu izvēle un to valkāšanas veids

Apģērbs, īpaši apavi, var ietekmēt stāju. Papēži novirza jūsu ķermeņa svaru uz priekšu, kas var viegli ietekmēt ķermeņa un mugurkaula izliekumu.

Un, ja jūs ātrāk nolietojat apavu ārpusi vai iekšpusi, piemēram, svara nešanas paradumu dēļ, nelīdzsvaroti kinētiskie spēki, visticamāk, tiks pārnesti uz jūsu potītēm, ceļgaliem, gurniem un muguras lejasdaļu. Tas var izraisīt sāpes jebkurā no šīm locītavām, kā arī muguras lejasdaļā.

7. Iedzimtība un ģenētika

Dažreiz tas ir gēnos. Piemēram, Šoermaņa slimība ir stāvoklis, kad pusaudžu krūšu kurvja daļā attīstās izteikta kifoze. Protams, tādos gadījumos kā šie, vislabāk ir sadarboties ar savu veselības aprūpes sniedzēju par ārstēšanu un terapiju.

Tagad, kad apskatījām biežākos nepareizas stājas cēloņus, kādi ir nākošie soļi? Lielākā daļa cēloņu veidojas no mūsu ikdienas ieradumiem. Tātad mainot vai pielāgojot ikdienas ieradumus, ķermenis būs jums pateicīgs. Viens no veidiem kā sākt izstrādāt veselīgas stājas ieradumu ir stājas korektors. Stājas korektors maigi atvirza plecus atpakaļ un atgādina, ka mugura ir jātur taisna.