Kā Izskatās Lieliska Stāja Braucot?

Upper Latvija stājas korektors un muguras taisnotājs

Kas tev jāzina par pareizu stāju atrodoties pie stūres.

Izmant automašīnu, noteikti ir brīnišķīga brīvība, taču tāpat kā ar visām brīvībām tā ir saistīta ar atbildību. Tev ir jābūt pietiekami atbildīgam, lai droši darbotos ar transportlīdzekli. Tas ietver arī pareizas braukšanas stājas ievērošanu, it īpaši gariem braucieniem.

Kāpēc braukšanas stājai ir nozīme?

Ne katra automašīna īpaši labi izturas pret labu stāju. Dažas automašīnas ir tik mazas, ka tām trūkst vietas galvai un kājām, kas nepieciešams ērtai sēdēšanai. Dažiem auto ir arī pārāk taisni un stīvi sēdekļi, lai noturētu tava mugurkaula dabisko izliekumu. Tomēr, ja vēlies izvairīties no ilgstošām mocībām, ierobežotas mobilitātes un hroniskām sāpēm muguras, kakla, plecu, roku, elkoņu, plaukstu un kāju muskuļu sasprindzinājuma dēļ, ir svarīgi pielikt pūles ergonomiskā pozīcijā. Protams, pat īstermiņa diskomforts ir nevēlams. Kurš vēlas beigt pārbraucienu, kad visur sāp? 

Vienkārši sakot, pareiza braukšanas stāja palīdz palikt veselam. Diemžēl daudziem cilvēkiem ir dabiska tieksme maz pievērst uzmanību tam, kā viņi sēž vai stāv. Var būt sarežģīti kontrolēt šo ieradumu, lai tu varētu noturēt pareizo braukšanas pozīciju, taču tas noteikti ir izdarāms, ja izmanto dažus padomus.

Ieteikumi labai stājai braucot

Ir trīs galvenās ķermeņa daļas, uz kurām tev vajadzētu koncentrēties, lai saglabātu labu stāju. Kamēr tu par tām rūpēsies, pārējais ķermenis nevarēs nesekot, jo visas šīs daļas ir saistītas. Vieglākais veids, kā to izdarīt, ir iemācīties saistīt noteiktus braukšanas aspektus ar automašīnas sēdekļa ergonomiku, lai iegūtu perfektu braukšanas pozīciju.

1. Kakls

Vai esi kādreiz pamanījis, ka tev ir tendence noliekt galvu uz priekšu, kad esi iegrimis tālrunī vai datora ekrānā? Tas ir pazīstams kā “Īsziņas kakls”, taču tas attiecas arī uz braukšanu. Tu, iespējams, esi tik koncentrējies uz ceļa vērošanu, ka neapzināti noliec galvu uz priekšu, sasprindzinot kaklu.

Protams, tev vajadzētu censties apzināties šo tendenci un turēt zodu uz augšu. Turklāt pirms braukšanas tev jāpārbauda, vai tu redzi savus salona atpakaļskata un sānu spoguļus, bez kakla pacelšanas. Tomēr tu vari arī pierast izstiept kaklu katru reizi, kad atrodies pie luksofora, ja brauc pilsētas ielās. Tam nav jābūt kaut kam sarežģītam. Vienkārši lēnām pamāj ar galvu vai noliec to no vienas puses uz otru. Tas palīdz taviem muskuļiem palikt vaļīgiem, vienlaikus apzinoties kakla stāvokli.

2. Pleci

Plecu apaļošana palīdz justies relaksētam vismaz uz īsu brīdi, un tas ne vienmēr ir slikti. Dažreiz tev ir nepieciešams pārtraukums. Tomēr atkārtota un ilgstoša sakumpšana ļauj taviem muguras un plecu muskuļiem kļūt vājiem un pakļautiem traumām. Diemžēl, ja tu cīnies ar "Īsziņas kaklu", tu atradīsi, ka problēmu bieži izraisa noapaļoti pleci.

Varbūt tu esi autovadītāja tips, kuram tomēr ir pretējs jautājums. Iespējams, ka tu esi tik ļoti norobežots visās ceļa detaļās, ka atslābinies un noliecies uz priekšu un noapaļo plecus. Arī tas var nelabvēlīgi ietekmēt tos. Saspringušie plecu, roku, elkoņu un plaukstu muskuļi kļūst var izraisīt sāpes.

Mēģini visu laiku, kamēr esi pie stūres, plecus turēt atspiestus pret atzvelknes un pievieno dažus papildu trikus, kas palīdzēs atcerēties. Iespējams, esi dzirdējis, ka tev vajadzētu turēt rokas uz stūres uz pulkstens desmitiem un diviem. Ja tev vēl nav ieraduma to darīt, kaut kā atzīmē šos punktus, iespējams, ar auklu vai velkro siksnām. Pārliecinoties, ka rokas paliek tur, pleci, visticamāk, paliks taisni. Pleci noslīd vieglāk, ja tu ļauj savām rokām novirzīties uz stūres apakšējo daļu.

3. Mugura

Tas, kā tu turi kaklu un plecus, tieši ietekmē muguras izliekumu un otrādi. Kaut arī muguras smadzenes ir brīnišķīgas, kas dod mums iespēju staigāt uz divām kājām un izmantot rokas citām lietām, tās ne pārāk labi izturas pret slodzi. Muguras sāpes ir izplatītas, jo ir viegli izdodas aizmirst, ka mugura ir jātur taisna un bez slodzes.

Acīmredzot pirmā lieta, kas tev jādara, iekāpjot automašīnā, ir pārliecināties, ka tavs sēdeklis ir noregulēts pienācīgā attālumā no stūres. Tev nevajadzētu izstiept roku, lai to sasniegtu, ja atspied muguru pret atzvelkni, kā arī nevajadzētu justies saspiestam starp sēdekli un stūri. Pārbaudi, vai tev nav nepieciešams pacelt kaklu, lai redzētu vējstiklu.

Galvai jāspēj ērti un taisni atspiesties arī pret galvas balstu, un ļauj ceļiem nedaudz iegremdēties virs sēdekļa malas, lai gurni būtu atslābināti. Tāpat pacel sēdekli tā, lai acis būtu vismaz trīs collas virs stūres. Visbeidzot, lai iegūtu labu balstu, izvēlies jostas vietas atbalsta spilvenu vai atzveltni, ko novietot starp muguras lejasdaļu un sēdekli. Tas ir izveidots, lai pielāgotos tava mugurkaula izliekumam, lai tas varētu dabiski atspiesties.

Vari arī apsvērt iespēju ieguldīt muguras trenažierī, piemēram, Upper stājas korektors, kuru vari izmantot, arī atrodoties automašīnā. Nodrošinot strukturālu atbalstu un maigi atvirzot plecus atpakaļ, neļaujot sakumpt. Upper stājas korektors palīdzēs tev nodrošināt pareizu braukšanas stāju. Konkrēti, tas ļaus tavam mugurkaulam palikt pareizi izlīdzinātam neatkarīgi no tā, ko tu dari. Tādā veidā tu noteikti jutīsies pārliecinošāk, drošāk un ērtāk braukšanas laikā.

Esi gatavs pieņemt veselīgas stājas izaicinājumu? Izmēģini Upper stājas korektoru un saredzi pozitīvas pārmaiņas jau 14 dienu laika!