Kā Dziedēt Hroniskas Muguras Sāpes?

Stājas korektors Upper Latvija hroniskas muguras sāpes

Protams, ikviens laiku pa laikam sajūt sāpes. Trauma, sāpoša mugura, sastiepts muskulis, mēs visi to esam sajutuši.

Sāpes ir ķermeņa veids, kā brīdināt mūs, ka kaut kas nav kārtībā, mēs piedzīvojam sāpes, tās pāriet un drīz vien mēs par tām aizmirstam. Bet ar hroniskām sāpēm tas ir citādāk. Sāpes ilgst nedēļas, mēnešus un dažreiz pat gadus pēc sākotnējās traumas vai veselības stāvokļa izmaiņām.

Hroniskas sāpes ir ļoti izplatītas, lai gan apstākļi, kas saistīti ar hroniskām sāpēm, atšķiras.

Šie ir daži no visbiežāk sastopamajiem hronisko sāpju stāvokļiem:

  • Artrīts un osteoartrīts
  • Migrēnas
  • Fibromialģija
  • Kakla un muguras sāpes

Hroniskas sāpes, visticamāk, jūs nomāks. Ja pastāvīgi pacietiet sāpes, ir daudz lielāka iespēja kļūt nomāktam, un tas ir saprotams. Tāpēc mēs apkopojām sāpju mazināšanas metodes. Nevienam nevajadzētu pastāvīgi ciest sāpes. Rīkojaties un apgūstiet labākās metodes, kā kontrolēt hronisko sāpju uzliesmojumus.

Kas izraisa hroniskas sāpes?

Hroniskas sāpes ir ļoti izplatītas, un ir daudz dažādu gadījumu, kas katram atšķiras. Hronisku sāpju cēlonis var būt tikpat specifisks kā noteikts ievainojums, vai arī tas var sākties, ja jums nav ne jausmas, kas to izraisīja.

Muguras sāpes bieži vien izraisa muskuļu vai fasciju sasprindzinājums. 

Galvenie hronisku sāpju cēloņi ir:

  • Operācija vai traumas
  • Migrēnas vai cita veida galvassāpes
  • Infekcijas
  • Artrīts mugurā, plaukstas locītavās vai ceļgalos.
  • Slikta stāja / smagu priekšmetu celšana
  • Iedzimts stāvoklis

Līka mugura un stājas korektors

Ņemiet vērā, ka jūsu hroniskajām sāpēm var nebūt fizisku iemeslu, tas nenozīmē, ka tās variet vienkārši ignorēt vai ka jums nevajadzētu uztraukties par to, kā rast labāko risinājumu savām sāpēm.

Kas ir sāpju mazināšana un vai tā var palīdzēt?

Jāuzsver, ka nepastāv tādas maģiskas tabletes, kas atbrīvos no sāpēm uz visiem laikiem. Sāpes var kļūt sarežģītas. Ir vairāki sāpju līmeņi, sāpju veidi un risinājumi, kā tās ārstēt. Sāpju mazināšana tiek izmantota, lai uzlabotu jūsu labsajūtu un garīgo stāvokli, kamēr jūs strādājat cauri dziedināšanas procesam. Hronisku sāpju sarežģītība slēpjas nepārtrauktā sāpju dziedināšanas ciklā. 

Vairumā muguras sāpju gadījumos palīdz fizioterapija un fizisku aktivitāšu veikšana, kuru laikā veidojas vielas, kas mazina sāpes. Vingrojumi palīdzēs arī uzlabot stāju, kas nereti ir muguras sāpju iemesls. Lai ilgtermiņā veidotu pareizu stāju var palīdzēt stājas korektors. Tas maigi atvirzīs plecus atpakaļ un veidos veselīgas stājas ieradumu.

Ja jūtat, ka izmēģinājāt visu, bet joprojām neesat atradis atvieglojumu savām sāpēm, iespējams, tas ir tāpēc, ka hroniskas sāpes var būt ļoti dažādas, un, savukārt, sāpju mazināšanas metodes var būt atšķirīgas. Tādēļ mēs vēlējāmies izveidot sarakstu ar ārstēšanas metodēm, kas varētu palīdzēt vairumā hronisku sāpju gadījumos.

5 hronisku sāpju mazināšanas metodes

1. Izmaini savu uzturu

Viens no faktoriem, ko jūs, iespējams, neņēmāt vērā, runājot par hroniskajām sāpēm, ir jūsu diēta. Tieši tā, balstoties uz Hārvardas Universitātes publikāciju, daži pārtikas produkti var būtiski ietekmēt ne tikai jūsu vispārējo veselību, bet arī sāpju līmeni. Pārtikai, ko ēdat un ko neēdat, var būt milzīgs faktors, kā jūsu ķermenis spēj cīnīties ar sāpīgu iekaisumu. Hroniskas sāpes var izraisīt un bieži izraisa hronisku iekaisumu, kas var izrādīties liels sāpju veicinātājs, taču lielu daļu no tām var kontrolēt, veicot dažas vienkāršas izmaiņas savā uzturā.

Apsveriet iespēju izmēģināt pretiekaisuma pārtikas produktus, piemēram, zaļo lapu dārzeņus, zemenes, tomātus, riekstus un treknas zivis, piemēram, lasi vai tunci. Centieties izvairieties no pārtikas produktiem, piemēram, piesātinātajiem taukiem, rafinētiem graudiem un saldiem ēdieniem vai dzērieniem. Uztura kontrole var kontrolēt hroniskās sāpes.

2. Praktizē prāta stāvokļa uzlabošanas metodes

Jo vairāk domāsim un koncentrējamies uz savām sāpēm, jo sliktāk tās sāks šķist. Lai gan tas var būt grūts uzdevums, jūsu domu un vispārējā pozitīvā līmeņa kontrole kļūs par milzīgu faktoru jūsu sāpju pārvaldībā. Jūsu trauksmes sajūta var padarīt sāpes daudz sliktākas. Prāta un ķermeņa metodes palīdz mazināt trauksmi un pārvaldīt draudu sajūtu, kas savukārt samazina sāpes, kuras jūs jūtat.

Meditācija, iztēlošanās un joga – tas viss ne tikai atslābina prātu, bet arī var mazināt diskomfortu, ko izjūtat hronisko sāpju dēļ. Ņemiet vērā, ka prāta un ķermeņa paņēmienu apgūšanas atslēga ir tāda, ka, lai gūtu panākumus sāpju mazināšanā, tās ir regulāri jāpraktizē, tāpēc negaidiet, ka šī metode jums radīs milzīgas pārmaiņas pirmajā dienā.

3. Fizioterapija un vingrojumi

Atkarībā no hronisko sāpju smaguma pakāpes, fiziskās terapijas prakse, stiepšanās un vingrošana var būt ļoti noderīga sāpju ārstēšanā. Pareizs vingrinājumu apjoms var mazināt sāpes, uzlabojot muskuļu tonusu, elastību un spēku. Vingrinājumi, kas būs visvieglāk izpildāmi un vislietderīgākie pret hroniskām sāpēm, ir peldēšana, riteņbraukšana, pastaigas, joga un airēšana.

Fizikālā terapija ir lieliska metode sāpju mazināšanai, jo tajā tiek izmantotas īpašas metodes, lai uzlabotu to muskuļu darbību un vispārējo kustību, kas tika bojāti vai sasprindzināti gūtās traumas vai stāvokļa dēļ. Sazinieties ar mūsu fizioterapeitu, lai noskaidrotu, kādas stiprināšanas, stiepšanas un sāpju mazināšanas metodes vislabāk noderēs jūsu gadījumā.

Ja darbā ilgstoši sēdiet, atrodiet laiku, lai izkustētos un izstaipītos vismaz vienu reizi stundas laikā. Jūsu ķermenis būs pateicīgs, ja pievērsīsiet tam uzmanību.

Stājas korektors un hroniskas muguras sāpes

4. Koncentrējies uz stresa mazināšanu

Ir viegli izjust stresu, saskaroties ar hroniskām sāpēm, taču, jo vairāk mēs esam ļaujamies stresam, jo stiprākas ir mūsu sāpes. Jūs varat pamanīt, ka stresa apstākļos viss ķermenis ir daudz saspringtāks nekā parasti. Stress izraisa muskuļu sasprindzinājumu un spazmas, kas laika gaitā izraisa sāpju un iekaisuma saasināšanos. Veiciet dažas no šīm stresa mazināšanas aktivitātēm, lai atrastu to, kas jums vislabāk atbilst:

  • Praktizējiet dziļu elpošanu: koncentrējieties uz savas elpas apzināšanos, praktizējot diafragmas elpošanu.
  • Ikdienas vingrojumi: Sāciet ar nelielu pastaigu katru dienu, jūs būsiet pārsteigti, cik tas var būt noderīgi!
  • Samaziniet kofeīna uzņemšanu: ja pamanāt, ka kofeīns izraisa satraukumu vai trauksmi, apsveriet iespēju samazināt kofeīna patēriņu.
  • Domu pieraksts: Domu pierakstīšana prātā var būt efektīvs veids, kā mazināt stresu un veidot spēcīgāku pašapziņu.

Ņemiet vērā, ka daži no šajā sarakstā iekļautajiem var jums noderēt, vai arī pastāv iespēja, ka neviens no tiem nederēs. Stresa būtība ir tāda, ka tas svārstās un ietekmē ikvienu atšķirīgi, kas nozīmē, ka veids, kā mēs varam mazināt stresu, būs atkarīgs no personas un situācijas. Neapstājieties, meklējot sev piemērotāko metodi.

5. Stiprināšana, stabilizēšana un lokāla atvieglošana

Neapšaubāmi, vissliktākā daļa hronisku sāpju pārvarēšanā ir veids, kā tās ietekmē mūsu ikdienas dzīvi. Jums nevajadzētu pilnībā atteikties no aktivitātēm, kuras jums patīk darīt, taču viena no grūtākajām lietām ir pārvaldīt hroniskas sāpes, kamēr esat aktīvs. Neatkarīgi no tā, vai tā ir smagu priekšmetu celšana darba laikā, noliekšanās, lai kaut ko paceltu vai dārza darbi, vai mēģinājums sekot līdzi aktīvam dzīvesveidam, sāpes var viegli ietekmēt mūsu dzīvesveidu.

Lokālie atvieglošanas līdzekļi, piemēram, losjoni, aerosoli vai krēmi, var palīdzēt, ja vēlaties mazināt sāpes un iekaisumu, ko izraisa iekaisuši muskuļi un artrīts. Varat arī izmēģināt stājas korektoru, lai iegūtu papildu atbalstu un kompresiju. Piemēram, ja dienas laikā daudz noliecaties, stājas korektors jums var palīdzēt, lai noņemtu pastāvīgo spiedienu no pleciem un sāpošajiem muskuļiem.

Sadzīvošana ar hroniskām sāpēm

Kad jūs saskaraties ar pastāvīgām sāpēm, katra diena liekas kā nebeidzama cīņa. Jo vairāk mēs koncentrējamies uz sāpēm, jo sliktāk tās var kļūt, un šķiet, ka tās ietekmē visus dzīves aspektus. Runājot par hroniskām sāpēm, nevis ļaut tām ietekmēt mūs garīgi, fiziski un emocionāli, labākais, ko mēs varam darīt, ir balstīties uz mūsu atbalsta sistēmu un koncentrēties uz sāpju pārvaldību un ārstēšanu.

Esiet informēts un izglītojieties par savu stāvokli un dariet visu iespējamo, lai palīdzētu sev un citiem, kas saskaras ar hroniskām sāpēm. Labākais, ko varat darīt savas labsajūtas uzlabošanai ir atrast sev visiedarbīgāko ārstēšanas metodi, lai rastu iespējamo atvieglojumu.