Sāpes Astes Kaulā - Ko Iesākt?

Sasists astes kauls. Sāpes astes kaulā.

Pēc astes kaula sasituma, sēdēšana var kļūt neērta un sāpīga. Sēdēšana ne tikai radīs diskomfortu un sāpes, bet arī novērsīs uzmanību no darba. Jūs, iespējams, esat mazāk motivēts un jums ir grūtības koncentrēties uz veicamo darbu.

Neērti biroja krēsli bieži ir saistīti ar zemu produktivitāti, jo tie nesniedz nekādu atbalstu ķermenim, izraisot dažāda veida sāpes, tostarp sāpes astes kaulā, gurnos, augšstilbos un muguras lejasdaļā.

Astes kaula sāpju cēloņi

Astes kaulu var savainot dažādos veidos, ieskaitot traumas un pārmērīgu slodzi. Biežākie astes kaula traumu cēloņi ir šādi:

  • Nokrišana uz astes kaula un piezemēšanās sēdus stāvoklī. Tas ir visizplatītākais astes kaula traumas cēlonis.
  • Sporta traumas (parasti no kontakta sporta veidiem) vai cita trauma, kas izraisa tiešu triecienu astes kaulam.
  • Dzemdības var izraisīt astes kaula lūzumu vai citu ievainojumu.
  • Atkārtota astes kaula noslogošana var izraisīt arī traumas, piemēram, braucot ar velosipēdu, airējot vai veicot līdzīgas fiziskās aktivitātes.
  • Sāpes var izraisīt arī kaulu izaugumi un nervu saspiešana.
  • Retāk sastopamie cēloņi ir audzēji un lokāla infekcija.
  • Sāpes astes kaulā var rasties arī bez īpaša negadījuma, uz kuru atskatīties. Piemēram, sāpes astes kaulā var rasties ilgstošas ​​sēdēšanas dēļ uz cietām vai neērtām virsmām.
  • Aptaukošanās var izraisīt arī astes kaula sāpes, jo, apsēžoties, uz astes kaula tiek izdarīts lielāks spiediens.
  • Pārmērīgi tieva miesasbūve var izraisīt arī sāpes, jo tiem, kuriem ir nepietiekams svars, sēžamvietā nav pietiekami daudz tauku, lai novērstu astes kaula berzi pret muskuļiem, cīpslām, saitēm, izraisot iekaisumu.

Astes kaula ievainojuma veidi

Ir trīs atšķirīgi notikumi, kas var izraisīt astes kaula traumu. Katra notikuma sadalīšana ļauj mums aplūkot dažādus ievainojumu veidus, kā astes kauls var tikt traumēts.

1. Ārējā trauma

  • Lūzumi
  • Brūces
  • Nobīdes

2. Iekšējā trauma

  • Ilgstoša sēdēšana
  • Dzemdības

3. Citi

  • Infekcija
  • Audzēji

Trešdaļai cilvēku ar sāpēm astes kaulā sāpju cēlonis nav zināms. Tas nozīmē, ka cilvēkiem sajūtot sāpes astes kaulā ir grūti noteikt to iemeslu. Iespējams var aizmirst kritienu, vai arī sāpes varēja rasties tāpat vien. Ja jums ir darbs, kas prasa sēdēt ilgāku laiku, visticamāk, jūsu sāpes astes kaulā rodas ilgstošas sēdēšanas dēļ.

Ja sāpes netiek ārstētas, tās var kļūt hroniskas, tāpēc ir svarīgi uzlabot biroja krēslu, ja tas nenodrošina jūsu ķermenim nepieciešamo atbalstu. Diemžēl pāreja uz ergonomisku biroja krēslu var būt dārga, un tā joprojām var nesniegt mugurkaulam un ķermenim nepieciešamo atbalstu.

Tā vietā, lai tērētu vairākus simtus eiro modernizētam krēslam, kas iespējams varēs un iespējams nevarēs piedāvāt meklēto atbalstu, jums vajadzētu uzlabot esošo krēslu, izmantojot speciālus paliktņus.

Mēs piedāvājam izmēģināt ergonomisko krēsla paliktni, lai novērstu sāpes kas vēl nav radušās, kā arī atvieglotu jau esošas sāpes.

Simptomi astes kaula traumas gadījumā

Tas, kā jūs savainojat astes kaulu, noteiks, kādi simptomi var rasties, jo salauztam astes kaulam būs daudz nopietnāki simptomi nekā sasitumam. Astes kaula traumas simptomi ir:

  • Sāpes vai jutīgums muguras lejasdaļā
  • Pēkšņas sāpes, strauji pieceļoties.
  • Stipras sāpes, ilgstoši sēžot.
  • Nejūtīgums sēžot
  • Sāpes sēžas augšdaļā

Ievainots astes kauls var izraisīt arī dažus fiziskus simptomus, piemēram, grūtāk gulēt, palielināta depresiju un nemiers. Garīgas veselības problēmas ir raksturīgas ilgstošām sāpēm, it īpaši, ja šīs sāpes liek justies nespējīgam veikt ikdienas rutīnu.

Jums var rasties sāpes arī citās vietās, piemēram, muguras lejasdaļā un sēžamvietā. Tas bieži attiecas uz ievainojumiem, kas rodas ilgstošas sēdēšanas dēļ. Neērta vai cieta virsma ietekmē vairākas ķermeņa daļas. Traumēt var arī muguru un gurnus.

Kā ārstēt astes kaula traumu?

Dažos gadījumos astes kaula traumas gadījumā var būt nepieciešama medicīniska ārstēšana. Ar sasistu astes kaulu jums, iespējams, nebūs nepieciešama medicīniska iejaukšanās. Jūsu veselības aprūpes sniedzējs var ārstēt jūs, lietojot recepšu pretsāpju līdzekļus, vietējo anestēzijas līdzekļu injekcijas un operāciju pēc fiziskās pārbaudes, magnetisko rezonansi vai diagnostikas rentgenstaru veikšanu.

Vietējo anestēziju bieži izmanto tikai tad, ja sāpes ir stipras un tās atkārtojas. Ja jūsu sāpes nereaģē uz bezrecepšu medikamentiem vai pat recepšu pretsāpju līdzekļiem, var būt nepieciešama vietējā anestēzija, lai novērstu intensīvas sāpes, kas traucē jūsu ikdienas dzīvi.

Retos gadījumos jums var būt nepieciešama operācija. Astes kaulu var ķirurģiski noņemt, ja tas jums rada pārāk daudz sāpju. Dažiem cilvēkiem astes kauls ir izliekts, nevis taisns. Ja līkne ir pārāk spēcīga, tā var izraisīt papildu sāpes.

Astes kaula sāpju mazināšana mājas apstākļos

Ja astes kaula sāpes ir nelielas, piemēram, zilumi, tās parasti var ārstēt mājās. Ir daudz dažādu astes kaulu sāpju ārstēšanas iespēju, šeit ir dažas no visnoderīgākajām:

  • Izvairieties sēdēt ilgstoši. Sēdēšana uz cietām virsmām var saasināt sāpes, apgrūtinot to remdēšanu.
  • Izmantojiet ledus kompresi trīs līdz četras reizes dienā 15 līdz 20 minūtes uzreiz pēc traumas iegūšanas.
  • Izmēģiniet aptiekās pieejamos pretsāpju medikamentus, piemēram, aspirīnu vai ibuprofēnu, lai mazinātu sāpes.
  • Iegādājieties ergonomisku krēsla paliktni, uz kura sēdēt, kad ir plānota ilgstoša sēdēšana.
  • Ja jums rodas sāpes citās vietās, piemēram, muguras lejasdaļā un gurnos, mēģiniet izstaipīties vai nodarboties ar jogu, lai izstieptu muskuļus un mazinātu sāpes.

Cik ilgā laikā var sadziedēt astes kaulu?

Visbiežāk astes kaula ievainojumus var pilnībā izārstēt astoņu līdz divpadsmit nedēļu laikā. Tomēr, ja jums rodas tikai sāpes, kas saistītas ar astes kaula sasitumiem, varat rēķināties, ka tās var izzust četru nedēļu laikā. Ja šajā laikā tās neizzūd, iespējams, vēlēsities vēsties pie ārsta par savu ievainojumu, jo tas var būt vairāk nekā sasitums.

Kā krēsla paliktnis var palīdzēt izvairīties no sāpēm astes kaulā?

Lai nodrošinātu, ka turpmāk sēžot vairs nejūtīsiet sāpes novērsīsiet astes kaula sasitumus, rekomendējam izmantot ergonomisku krēsla paliktni.

Mēs no Upper vēlamies palīdzēt jums dzīvot ērtāk. Mēs piedāvājam krēsla paliktņus, kas izgatavoti no atmiņas (memory) putām. Atmiņas putas nodrošina atbalstu jūsu ķermenim, un U-veida izgriezums mazina sāpes astes kaulā un noņem slodzi no tā.

Mēs piedāvājam arī daudzus citus produktus, kas var palīdzēt uzlabot jūsu ikdienas komforta līmeni, stāju un pašsajūtu kopumā.