7 Mīti Kā Izmantot Ortopēdiskās Zolītes

Ortopēdiskās zolītes 7 mīti

Vai domāji ka ortopēdiskās zolītes ir paredzētas tikai vecmāmiņai?

Ortopēdiskās zolītes ir saņēmušas ne pārāk pozitīvu reputāciju. Mēs nolēmām atspēkot dažus izplatītākos mītus un nepareizos priekšstatus.

Ortopēdiskās zolītes būtībā ir neliela ortoze, kas tiek diskrēti ievietota apavos, lai atbalstītu un uzlabotu pēdas darbību.

Ortopēdiskās zolītes ir noderīgas noteiktiem pēdu stāvokļiem un anatomijām. Tomēr tās palīdzēs novērst jūsu konkrētās problēmas cēloni tikai tad, kad jūs tās valkāsiet. Diemžēl zolītēm nav maģisku spēju, ja tās atstāj sporta somas apakšā vai atvilktnē.

1. Mīts: Ortopēdiskās zolītes ir domātas tikai veciem cilvēkiem.

Zolītes nav paredzētas tikai “veciem cilvēkiem” vai tiem, kam jāvalkā “neglīti” ortopēdiskie apavi.

Neatkarīgi no vecuma pēdu problēmas var skart ikvienu. Sāpīgas velves vai sāpes papēdī, ir tikai dažas no tām. Ar sāpēm saistīti apstākļi, piemēram, artrīts vai diabēts, var ietekmēt ikvienu. Šādos apstākļos noderēs Ortopēdiskās zoles.

Bērnu un pusaudžu, kā arī pieaugušo un senioru slimību profilaksei un ārstēšanai tiek izmantotas ortopēdiskās zolītes. Faktiski agrīna ārstēšana var novērst problēmu pasliktināšanos.

Un nav obligāti jāpērk jaunus apavus!

Jaunus vai esošos apavus var diskrēti aprīkot ar ortopēdiskām zolītēm. Tas var ietvert arī modernus apavus. Tomēr ir svarīgi valkāt atbilstošus apavus.

Apavi darbojas kā pēdas pamats un nodrošina stabilu pamatu ortozei. Tāpēc, piemēram, plakanās baleta čības neies kopā ar ortopēdiju. Tomēr tas nenozīmē, ka ir jāatturas no skaistiem apaviem. Ir daudz stilīgu apavu, kurus var aprīkot ar ortopēdiskām zolītēm.

2. Mīts: Jo ortopēdiskās zolītes ir mīkstākas, jo labāk.

Pilnīgi mīkstas zolītes ir ne tikai neefektīvas, bet arī patiesībā pasliktina problēmu. Iespējams, ka sākotnēji jums patīk sajūta, ka ieslidināt kāju kurpēs ar mīkstu, amortizētu zolīti, taču patiesībā šāda veida zolītes nekādi neatrisina pamatproblēmu: pēdu nevienmērīgu atbalstu.

Labai zolītei ir jānodrošina atbalstošu, cietas un mīkstākas struktūras apvienojumu, kas darbojas kopā, lai vienmērīgi atbalstītu jūsu pēdu stāvokli.

3. Mīts: Zolītes ir paredzētas cilvēkiem ar sāpēm pēdās.

Lai gan ortopēdiskās zolītes noteikti palīdz daudziem cilvēkiem pārvarēt sāpēs pēdās, tas nav vienīgais iemesls, lai tās valkātu.

Daba ir piešķīrusi mūsu ķermenim ideālu modeli, lai tiktu galā ar kustībām, jo īpaši tādām veiklības kustībām kā skriešana un lēkšana. Tā kā ķermenis darbojas kopā kā muskuļu, saišu un kaulu ķēde, tad, kad viena daļa ir nepareizi novietota, visa sistēma tiek izjaukta.

Ir pierādīts, ka, mainot pēdu atblastu, ortopēdiskās zolītes palīdz novērst sāpes un iekaisumu ceļgalos, gurnos un muguras lejasdaļā. Tāpēc nākamreiz, kad rodas problēmas ar kādu no šīm locītavām, pārliecinieties, vai pie vainas nav jūsu pēdas.

Ortopēdiskās zolītes sāpes pēdās un sāpes celī

4. Mīts: Ir nepieciešams tikai 1 zolīšu pāris, jo var tās pārvietot no viena apavu pāra uz otru.

Lai gan tā ir taisnība, ka teorētiski jūs varat pārlikt savas zolītes no viena apavu pāra uz otru, taču kā cilvēki mēs šīs lietas mēdzam aizmirst. Ja vēlaties redzēt patiesu pēdu un stājas uzlabošanas ietekmi, vislabāk ir nodrošināt, lai apaviem, kurus valkājat visbiežāk, ir savs īpašais zolīšu pāris. Tas varētu nozīmēt ieguldījumu 2 vai 3 zolīšu pāros.

5. Mīts: Zolītes ir domātas tikai sporta apaviem.

Lai gan liela daļa zolīšu ir paredzētas izmantošanai sporta apavos, dažas ortopēdiskās zolītes ir paredzētas lietošanai dažādos apavos. Upper ortopēdiskās zolītes, kuras var izmantot pat vīriešu svētku kurpēs un pat atsevišķās sieviešu augstpapēžu kurpēs.

Piezīme: no medicīniskā viedokļa nav ieteicams valkāt augstpapēžu kurpes. Papēži krasi maina jūsu gaitu un stāju, un ilgstošai valkāšanai var būt ilgstošas sekas. Mēs apzināmies, ka modes nolūkos daudzi cilvēki joprojām izvēlas valkāt šos apavus, un mēs Upper īpaši iesakām valkāt ortopēdiskās zolītes, lai samazinātu spiediena punktus, kas saistīti ar papēžiem.

6. Mīts: Ja ir konstatētas veselības problēmas, tad vienmēr vajadzētu izvēlēties pielāgotas zolītes.

Pielāgotas apavu zolītes var maksāt no 400 līdz 500 eiro par pāri, bet vai tas tiešām ir tā vērts? Pat ar vienu un to pašu pacientu pielāgotas zolītes dizians var atšķirties atkarībā no izgatavotāja. Mēs iesakām pielāgotas zolītes tikai vissmagākajiem pēdu stāvokļiem. Vērtības labad var būt izdevīgāk ir iegādāties 4 pārus kvalitatīvu ortopēdisko zolīšu par cenu, kas tāpat būtu 4 reizes izdevīgāk kā par vienu pielāgotu pāri.

7. Mīts: Ortopēdiskās zolītes vājina pēdu muskuļus.

Tieši otrādi. Labi izgatavotām zolītēm ir pienācīgi jāatbalsta un jālīdzsvaro pēda un potīte ar apakšējo ekstremitāšu un pārējo ķermeņa daļu.

Ja ķermenis un stāja ir izlīdzināta un pēdai ir simetrija, muskuļu kontrole ir lielāka, jo muskuļi, locītavas un saites ir mazāk izstieptas un pārmērīgi noslogotas.

Neatkarīgi vai esi sieviete vai vīrietis, pusaudzis vai pieaugušais, ortopēdiskās zolītes ir pamats veselībai stājai un gaitai. Ja ikdienā pavadi daudz laika uz kājām un jūti, ka ir pienācis laiks uzlabot savu gaitas komfortu un pašsajūtu, tad izmēģini mūsu Upper ortopēdiskās zolītes.