Kā Sēdēt Darba Intervijas Laikā?

Upper stājas korektors atsauksmes

Šajā rakstā mēs apskatīsim, kā sēdēt darba intervijas laikā, lai maksimāli palielinātu savas iespējas tikt pie sava sapņu darba pat tad, ja darba intervija norit attālināti.

"Kādas ir Jūsu vājās puses?" vienmēr ir grūts intervijas jautājums. Dažreiz intervētājs atbildi var saskatīt tavā sejā, pirms tu esi sācis atbildēt.

Daudziem no mums nepareiza stāja ir vājums, lai gan mēs to varbūt neapzināmies. Neverbālās norādes, kuras mēs nosūtām, izmantojot ķermeņa valodu, var viegli ietekmēt darba intervijas iznākumu. Tāpēc ir svarīgi izvēlēties ķermeņa pozas tikpat uzmanīgi, kā mēs izvēlamies savus vārdus.

Sagatavojies savai lielajai dienai ar Upper stājas korektoru.

Pārvari uztraukumu ar taisnu muguru

Cik reizes esi devies uz darba interviju, jūtoties ne īpaši pārliecināts par sevi? Neuztraucies, ir pilnīgi normāli nervozēt nekomfortablā situācijā, it īpaši, ja centies atstāt iespaidu. Atslēga ir iegūt varu pār nerviem un neļaut tiem pārspēt tevi.

"Spēka pozas ne tikai atspoguļo spēku, bet arī rada to."

Prāta spēles

Tagad tu, iespējams, domā, kā tu vari izrādīt pārliecību, ja visu laiku uztraucies. Atbilde slēpjas 2012. gada Hārvardas universitātes pētījumā The Power Benefit of Power Posing Before a High Stakes Social Evaluation. Pētījums atklāja, ka atvērtas, vieglas ķermeņa pozas - vai “liela spēka” pozas atspoguļošana ne tikai atspoguļo spēku, bet arī to rada. Citiem vārdiem sakot, tas, kā tu turi ķermeni, faktiski var likt tavām smadzenēm justies pārliecinātām. Diezgan iespaidīgi! Tāpēc atliec plecus atpakaļ, turi zodu augšā un gatavojies uzvarēt intervijā.

Tas viss notiek šūnu līmenī. Spēka radīšana palielina dominējošā hormona testosterona veidošanos, liekot tev justies spēcīgam un uz darbību vērstam, kādu vēlies sevi redzēt. Tajā pašā laikā tas samazina stresa hormona kortizola daudzumu, kas ir atbildīgs par tiem nepatīkamajiem interviju satricinājumiem, kas tevi aizkavē un samulsina.

Harvardas pētījuma dalībniekiem tika lūgts uzstāties ar runu, atrodoties gan liela, gan vāja spēka pozā, kas bija daļa no uzdevuma intervijas. Interesanti, ka tiem, kas ieņēma spēka pozas, bija labāki rezultāti un viņi tika uzskatīti par piemērotākiem nekā tiem, kuru ķermeņa stāvoklis bija slēgts vai “vāja spēka”. Ļauj tam būt stimulam uzlabot savu stāju un izmantot savu iekšējo spēku.

Tu vari arī iepriekš sagatavoties savai lielajai intervijai ar īpašām spēka pozām. Pareizi, spēka pozēšana neaprobežojas tikai ar sēdēšanu atklātā, pārliecinošā pozā. Patiesībā daudzi cilvēki gatavojas nervus kutinošiem notikumiem, izplešot kājas nedaudz platāk par plecu platumu un paceļot rokas augstu gaisā, padarot viņu ķermeni par milzu “X” burtu. Kaut arī sākumā tu vari justies muļķīgi, turot šo pozīciju patiesi iedarbojas uz taviem hormoniem, dodot tev pārliecību. Izmēģini spēka pozas mājās savā istabā, vienatnē, liftā vai stāvot vannas istabā tieši pirms intervijas.

Radi pozitīvu pirmo iespaidu

Upper Latvija stājas korektors atsauksmes

Gaidot tikšanos ar intervētāju, ņem vērā, ka administrators vai potenciālie nākamie kolēģi varētu tevi vērot. Šis ir īstais laiks, lai tu varētu ieiet pārliecinātā slaidā stājā un ar taisnu muguru un zodu paralēli grīdai. To darot, tu atradīsi pareizo domāšanas veidu intervijai un visiem parādīsi, ka tu uztver lietas nopietni.

Intervētāji parasti ir aizņemti cilvēki, kuriem jāpieņem ātri lēmumi. Patiesībā viņi bieži vien tevi uztvers pirmajās 10 sekundēs tikšanās laikā. Viņu novērtējums sākas ar brīdi, kad ienāc telpā, tāpēc tev vajadzētu ieiet ar nodomu un enerģiju, bet nekad nesteidzoties.

Plecus atvirzot atpakaļ un kaklu izstiepjot, ej tieši uz intervētāja pusi, saglabājot acu kontaktu. Draudzīgs smaids un stingrs rokasspiediens parāda pārliecību un palīdzēs izveidot tūlītēju saikni.

Kā sēdet intervijas laikā

Tas, kā tu sēdi intervijā, par tevi saka vairāk, nekā tu varētu iedomāties. Atspiešanos krēslā var interpretēt kā neieinteresētību darbā vai nevērīgu attieksmi. Sakumpšana var liecināt par nervozitāti un zemu pašnovērtējumu. Sakrustojot rokas vai kājas, var rasties iespaids, ka esi noslēgts vai atturīgs.

Tā vietā, kad intervētājs piedāvā tev sēdvietu, sēdi ar taisnu muguru (bet ne pārāk stīvu) pret krēslu, ar pēdām stabili balstoties pret grīdu. Ja atnācāt uz interviju kleitā vai svārkos, sakrustojiet kājas pie potītēm, lai saglabātu pieklājīgu izturēšanos, neizraisot nelabvēlīgu iespaidu. Laba slaida stāja ne tikai rada pārliecību, bet arī liek tev izskatīties garākam, ko daudzi uzskata par inteliģences un uzticamības pazīmi.

Runā izmantojot roku žestus

Upper Latvija muguras josta un muguras taisnotājs

Ja tu, runājot izmanto roku palīdzību, ir labi to darīt intervijas laikā, ja vien tavi žesti nav pārāk entuziastiski vai agresīvi un tu apņemies ievērot savu stilu. Roku izmantošana pa pusei vai bažīšanās var liecināt par jūsu nervozitāti. Izvēlies izmantot vienmērīgus, dabiskus žestus vai bez žestiem. Centies izvairīties no īsām, asām kustībām. Tu nevēlies, lai tavas kustības novērš intervētāju no taviem vārdiem. Tas nozīmē, ka, runājot, neizmanto “karatē” žestus!

Izvairies no ņurdēšanas vai tādām kustībām, kā pirkstu aiztikšanu, roku braukšanu gar augšstilba augšdaļu, atkārtotas matu aiztikšanu vai nagu graušanu. Izvēlies frizūru, apģērbu un rotaslietas, kuras neprasīs, lai tās aiztiek un netraucēs tev, lai pārliecinātos, ka tās nav intervētāja uzmanības centrā.

Ja neesi pārliecināts, kā rīkoties ar rokām, brīvi saliec pirkstus kopā un atbalsti tos klēpī vai uz galda priekšā. Vai arī, lai iegūtu pārliecinošāku pozu, var salikt pirkstu galus kopā, lai izveidotu baznīcas torni.

Lai ko tu darītu, nepieēnm kārdinājumu iebāzt rokas kabatās vai zem galda, lai slēptu nervozitāti. Atvērtu plaukstu parādīšana liecina par godīgumu un iesaistīšanos, un intervētājs būs mierīgs.

Uzturi atbilstošu acu kontaktu

Uzsvars uz vārdu atbilstošs.

Acu kontakta uzturēšana ar intervētāju ir svarīga vairāku iemeslu dēļ. Tas parāda, ka tu pievērs viņam nedalītu uzmanību un arī to, ka esi uzticams. Tomēr tu vēlies panākt pareizo līdzsvaru. Dedzinot caurumus intervētājā ar acīm, noteikti liks intervētājam justies nedaudz neērti. Pilnīga izvairīšanās no acu kontakta var ziņot, ka esi neieinteresēts un atturīgs.

Labāks veids, kā izrādīt interesi par intervētāju, ir skatiens uz dažādām viņu sejas daļām. Tā vietā, lai skatītos viņa dvēselē (neērti!), mēģini pārslēgt skatienu no acīm uz degunu, muti ik pēc pāris sekundēm. Ir labi arī laiku pa laikam ļaut savām acīm klīst apkārt, tāpat kā tad, kad tērzē ar draugu. Esi uzmanīgs, no skatiena rokas vai sienas pulkstenī, logā vai durvīs, tā tu liec noprast, ka vēlies pēc iespējas ātrāk pamest interviju.

Kad intervētājs runā, ik pa laikam pamāj ar galvu un pasmaidi, lai parādītu, ka aktīvi klausies. Atbildot uz jautājumiem ar pārliecību, vienmēr atgriezies pie tieša acu kontakta.

Atspoguļo intervētāja ķermeņa valodu

Viens no ātrākajiem veidiem, kā izveidot labu saikni ar intervētāju, ir tādu pašu žestu, sejas izteiksmes vai stājas ieņemšana kā viņam. Kaut arī viņa uzvedības atdarināšana sākotnēji varētu šķist necieņpilna vai pat bērnišķīga, “spoguļošana” patiesībā ir pārbaudīta metode, kā veidot uzticību attiecībām. Ja tas ir izdarīts pareizi, tas var likt otram justies tā, it kā viņš redzētu sevi atspoguļotu tevī, radot neizteiktu līdzību pret tevi.

Pievērs uzmanību intervētāja ķermeņa valodai: ja viņš sēž formālākā stāvoklī, rīkojies tāpat. Ja intervijas gaitā viņš kļūst relaksētāks, ļauj to atspoguļot savā stājā. Ja viņš nedaudz pieliecas, seko šim piemēram, rūpējoties par neitrāla mugurkaula un dabiskas kustības plūsmas saglabāšanu. Tikai nepārcenties, jo pretējā gadījumā viņš var to visu pamanīt, un neviena perfekti izvēlēta atbilde nevarēs saglabāt sliktu iespaidu.

Ārpus intervijas

Protams, zināt, kā sēdēt intervijas laikā, ir tikai puse no uzvaras. Tiklīdz sāksi strādāt, tu vēlēsies saglabāt šo labo stāju, jo pareiza stāja birojā ir būtiska tavam fokusam, produktivitātei un vispārējai labsajūtai.

Esi gatavs pieņemt veselīgas stājas izaicinājumu? Izmēģini Upper stājas korektoru un saredzi pozitīvas pārmaiņas jau 14 dienu laika!